Hudpleje

Vores hud, på latin cutis, er vores største organ. Huden måler hos en voksen person ca 2 m² og vejer over 7 kg. 
Huden er levende og skal ernæres både indefra og udefra. Man bør derfor bruge plejeprodukter hver dag. Med en god creme vil man opdage, at huden holder sig blød og spændstig gennem tiden og aldringstegn kan udsættes. Huden i ansigtet er forskellig fra huden på kroppen. Huden i ansigtet er tyndere og ubeskyttet. Solens skadelige stråler, vejr, vind og ikke mindst hormonelle forandringer udfordrer balancen i hudens harmoni. Teksturen i produkter til ansigtsplejen er finere og har derfor mulighed for at trænge dybere ned i hudlagene for at kunne fugte, pleje og beskytte. Faktum: en hud i balance ældes langsommere.

ANSIGTSPLEJE

Som minimum anbefales brug af et renseprodukt, en dagcreme og en natcreme. Dagcreme og natcreme kan også være en 24 timers creme. Ønskes flere plejeprodukter kan det anbefales at bruge peeling, øjencreme, halscreme, masker og serum.
 
Huden består af tre lag:
Epidermis (overhud)
Dermis      (læderhud)
Subcutis   (underhud)
 

RENSEPRODUKTER

Det er vigtigt at rense huden både morgen og aften for at fjerne snavs, sved, make-up og forurening. Brug en rensemælk og afslut med tonic for at berolige og normalisere hudens ph-balance. Benyt renseprodukter der er afstemte efter din hudtype.
 

DAGCREMEN

Beskytter og plejer epidermis, din huds overflade. Dagcremens opgave er at forebygge skader fra vejr, vind, sol, frost og forurening. Den plejer og beskytter mod udtørring og udsætte tørhedslinjer, som er starten på de blivende rynker.
 

NATCREMEN

Trænger dybere ned. En god natcreme kan nå ned til dermis og reparere i dybden. Den assisterer hudens egne genopbyggende egenskaber og er med til at regenerere og fornye huden.
 

SERUM

Bruges under din dagcreme og/eller natcreme. Den fine struktur med en større mængde virkestoffer er i stand til at trænge dybt ned i dermis. Den hjælper cellerne med at bevare spændstighed og struktur, når de når hudens overflade. Dette er et vigtigt supplement, når huden har brug for ekstra pleje.
 

MASKER

Bruges 1 - 2 gange om ugen. Det tilfører ekstra næring, stimulation og fugt. Påføres i jævnt, tyndt lag. Obs! Aldrig tæt på øjenomgivelserne.
 

PEELINGPRODUKTER

Med og uden korn. En hudcelle lever 28 dage, bliver afstødt og ligger tilbage på epidermis som et skællende tørt lag. Kun muligt at fjerne effektivt med en peeling, gerne 2 - 3 gange om ugen. Vigtigt for efterfølgende gode plejeprodukters virkning.
 

ØJENCREMER 

Giver hurtigt visuelt resultat. Brug morgen og aften og resultat ses efter 14 dage. Påføres på benet rundt om øjet og ikke helt ind på øjenlåget. En øjenserum har en lettere konsistens og må benyttes tæt på øjet.
 

HALSCREME

Giver ligesom øjencreme et hurtigt resultat. Bruges på hals og decolte. Huden her er tynd og har brug for en kompleks sammensætning af næringsstoffer. Virker sammentrækkende på huden i modsætning til ansigtsplejens ofte udglattende egenskaber.

HVAD SIGER KOSMETOLOGEN

En kosmetolog kan aflæse meget ved at se og mærke på huden. Den rigtige hjemmepleje er helt essentiel for en smuk og afbalanceret hud. Det er en god ide at få en hudanalyse hos en Aut. kosmetolog, som efterfølgende kan rådgive dig i valg af hudplejeprodukter tilpasset din huds behov. Da der er stor forskel på danske somre og vintre, samt stressede perioder i ens liv og andre påvirkninger, så som graviditet eller hormonel ubalance, er det vigtigt at holde sig ajour med hudens tilstand, så hudens pleje hele tiden er optimal. God hudpleje forebygger for tidlig ældning og andre hudproblemer.
 

ANSIGTSBEHANDLINGER

Godt fundament for en velplejet hud. Gerne med 4 - 6 ugers mellemrum. Opdatering af din huds tilstand så din hjemmepleje er optimal. Husk, din daglige pleje er det vigtigste incitament for at have sund og smuk hud.
 

     
Til forside
M.S. Kosmetolog V/ Anne Mette Steve Knobbe   •   Kongensgade 23, 9370 Hals    •   Telefon: 42 22 46 54   //   CVR: 31148979   //   E-mail: mette.steve@hotmail.com